Na výstave

Upravené: streda, 29. september 2021

Dňa 20.9.2021 žiaci I.C  sa zúčastnili výstavy v Tatranskej galérií v Elektrárni, ktorá bola zameraná na vynálezy Leonarda z Vinci (1452-1519), ktorý je považovaný za najväčšieho génia v dejinách ľudstva. Ako predstaviteľ renesancie bol nielen maliarom, sochárom, ale aj architektom, filozofom, hudobníkom, básnikom, bádateľom, matematikom, mechanikom, vynálezcom a iných aktivít.

Na tejto výstave sa mohli študenti oboznámiť s jeho životom, nápadmi a tvorivosťou, ktoré nám zanechal. Okrem výtvarných diel, ktoré si mohli študenti pozrieť, ako Monu Lízu, Poslednú večeru, Madonu v skalách a ďalšie aj na svoju dobu prevratné vynálezy, ako bola helikoptéra, lietajúce stroje, padák, ponorka, potápačský oblek, alebo tank poháňaný ľudskou silou, katapult, delá...
Interaktívna, edukatívna, ale aj umelecky pôsobivá výstava študentom priblížila jeho tvorbu a niektoré modely si mohli aj vyskúšať.

Verím, že táto výstava priniesla študentom veľký zážitok a vzbudila u nich túžbu po kráse, vzdelaní a bádaní naživo a nie online a vytrhne nás z dlhodobej uzavretosti a nostalgie.

Mgr. Mária Komorová

na výstavena výstavena výstave

na výstave